Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 21 januari 2021

"Blodspår" av Julie Hastrup (originaltitel: "Blodspor")

Efter att ha lyssnat på "Blodspår" tror jag att jag är i fas i serien om Rebekka Holm, i alla fall när det gäller de delar som översatts till svenska. Jag har skiftat mycket i omdömet om böckerna i Julie Hastrups serie, men jag tycker nog att "Blodspår" är en av de bättre. Spänningen har det inte varit något fel på utan det är mer att huvudkaraktären Rebekka Holm känts lite naiv och gnällig. Just i den här boken så är det bättre även på den fronten eftersom det gnäll som är känns motiverat. 

En brevbärare gör ett makabert fynd. I en villa på en mysig gata sitter fyra människor runt ett middagsbord. De avnjuter dock inte någon mat utan de har alla blivit mördade. Mordutredaren Rebekka Holms befinner sig i Stockholm där hon hälsar på pojkvännen som ligger i koma efter ett mordförsök. Nu kallas hon hem till Köpenhamn för att utreda de bestialiska morden. Först tror man att det är en hel familj, bestående av mamma, pappa och två söner, som blivit mördade men det visar sig att det också finns en dotter. Hon var också inbjuden till familjemiddagen men uteblev och det verkar som om det räddade hennes liv. Men vem vill utplåna en till synes helt vanlig familj? Utredningen kommer att avslöja fasansfulla hemligheter och ju mer Rebekka och hennes kollegor får reda på desto fler fiender verkar det finnas...

Ljudboken är uppläst av EvaMaria Oria och den är 14 timmar och 31 minuter lång. Detta är den sjunde delen i den här serien och ni kan läsa om alla böckerna ifall ni söker på författarens namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar