Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 13 maj 2021

"Flicka A" av Abigail Dean (originaltitel: "Girl A")

Det här var en spännande och lite annorlunda psykologisk thriller. Samtidigt som man får följa en av karaktärerna i nutid (flicka A) så portioneras händelserna från hennes barndom ut. Det är en bok som fastnar och stannar kvar efter att den är slut, kanske mest eftersom man sett och läst om liknande verkliga händelser. Ljudboken är uppläst av Katharina Cohen och den är 11 timmar och 47 minuter lång.

Lex Gracie (flicka A) vill inte tänka på sin familj, inte heller på föräldrarnas skräckhus där hon och hennes syskon tvingades växa upp. Numera är hon en framgångsrik advokat i New York, men en gång i tiden var hon den där flickan som lyckades rymma, påkalla hjälp och överlevde alla fasansfulla saker hon utsatts för. När modern dör i fängelset kommer hennes förflutna ikapp henne och hon tvingas tillbaka till England. Som testementexekutor måste hon nu söka upp sina syskon för att få dem med på de planer hon har för barndomshemmet. Det blir en plågsam resa i känslor och minnen som återigen för upp smärtan till ytan. Men frågan är om alla är ärliga och om minnena är sanna... 

"Flicka A" är en mycket läsvärd bok som jag rekommenderar ur djupet av mitt hjärta 💛 Jag är mycket imponerad av Abigail Dean och hennes otroligt välskrivna bok som är spännande rakt igenom. Hoppas att jag får läsa mer av henne i framtiden! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar