Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 14 oktober 2010

"Paganinikontraktet" av Lars Kepler

Ett Paganinikontrakt kan inte brytas, inte ens om du dör...

Det här är en väldigt spännande bok av författarparet som kallar sig Lars Kepler. Jag gillade också deras förra bok "Hypnotisören" men den här känns mer nervkittlande. Trovärdigheten i historien vet jag inte om den är den bästa men spännande är det och då gör det inte så mycket för teoretiskt kan allt av det hända på riktigt.

En båt hittas drivande i Stockholms skärgård och ombord hittas en kvinna druknad i bräckt vatten. Problemet är bara att det inte finns ett spår av bräckt vatten på kroppen eller på kläderna... Ungefär samtidigt hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängandes från taket i sin våning. I rummet finns inga möbler. Det ser ut som självmord men hur har han tagit sig upp och kunnat hänga sig själv när han inte har något att klättra på? De här två händelserna är starten på en rad fasansfulla händelser. Kriminalkommissarie Joona Linna får så småningom jobba med SÄPO för att försöka stoppa det våldsamma händelseförloppet. När utredningen startar anar de inte vidden av utredningen. De tävlar med att hinna före skurkarna som genom att avlyssna polisens RAKEL-system vet vad de håller på med och hela tiden verkar vara ett steg före...

Om du vill ha en hisnande upplevelse så läs denna bok!!

2 kommentarer:

  1. Måste absolut läsas. Gillade hypnotisöen

    SvaraRadera
  2. Den är sådär, mina invändningar är följande: orealistisk med att en person skjuter och mördar över 10 poliser (kommer förhoppninsvis aldrig att inträffa i Sverige) ingen vidare bild som målas upp av svensk polis. Rörig med för mycket ("name-dropping") dvs personer med namn som existerar under 4st rader i boken.

    SvaraRadera