Sök i den här bloggen

Translate

fredag 16 februari 2018

"Intervju med en seriemördare" av Kalle Segerbäck

Den här boken tipsade en vän till mig om och jag blev väldigt nyfiken på den"Intervju med en seriemördare" är en annorlunda berättad bok som gör att den sticker ut och verkligen fångade min uppmärksamhet redan från början. Spänningen byggs skickligt upp och håller sig genom så gott som hela boken. Jag lyssnade på den och ljudboken är 17 timmar och 13 minuter lång. Den är uppläst av Håkan Julander.

Carl Molinieux är journalist och har kontaktats av den dömda seriemördaren Daniel Winston. Daniel sitter isolerad i en underjordisk fängelsebunker långt ute i ödemarken och han vill nu berätta sin historia. Det är ett uppdrag som de flesta journalister suktar efter så Carl kan inte motstå att tacka ja. Efter att bara ha träffat Daniel vid ett fåtal tillfällen inser Carl att det finns många outredda frågor kring Daniels liv och de mord han begått och börjar därför även intrevjua folk som ska ha känt Daniel innan han fängslades. Detta leder inte till svar utan bara till ytterligare frågor och snart befinner sig Carl mitt i en egen utredning, men är det helt ofarligt att rota i Daniels liv och det han gjort?

"Intervju med en seriemördare" är en fascinerande, spännande och intressant bok och jag gillar den mycket. Jag tycker absolut att den ska läsas eller lyssnas på! Kalle Segerbäck även skrivit den fristående boken "Det var hennes fel" som jag nu är mycket nyfiken på...

"Intervju med en seriemördare" finns också som e-bok.

4 kommentarer: