Sök i den här bloggen

Translate

lördag 22 september 2018

"Eldslandet" av Pascal Engman

För nästan precis ett år sedan hade jag lyssnat ut Pascal Engmans debutbok "Patrioterna" och var helt lyrisk. Sedan dess har jag längtat efter hans nästa bok och nu har jag äntligen läst "Eldslandet"! Även det här är en alldeles lysande deckare som fängslade mig från första till sista sidan och som lämnar mig med en ny längtan efter mer... Pascal Engman vet verkligen vad en riktigt bra spänningshistoria ska innehålla och hur man berättar den för att få läsaren att hålla fast i boken till dess att sista ordet är läst.

Ett rån mot en exklusiv klockbutik i Stockholm begås men blir aldrig anmält till polisen. Ingen skadas vid rånet och bytet är inte klockor utan något helt annat. Strax därefter kidnappas först en rik finansman och sedan ytterligare en. Familjerna krävs på pengar för att få dem fria och båda familjerna betalar. Den första kidnappningen får inte polisen vetskap om förrän i efterhand men den andra anmäls. Polisinspektör Vanessa Frank är avstängd från sin tjänst i väntan på att hennes rattonykterhet ska utredas. Under den tiden har hon engagerat sig i ett HVB-hem för ensamkommande barn och blivit mentor för en flicka. När denna flicka försvinner spårlöst anar hon oråd och när hon får veta att fler barn försvunnit under liknande omständigheter börjar hon gräva djupare i det. Ledtrådar som leder mot Chile och organhandel. Mycket tyder också på att ligorna som ligger bakom allt som sker har hjälp av någon inom den svenska polisen.

För ett år sedan skrev jag att "Patrioterna" var förra årets bästa bok och nu kan jag inte skriva annat än att "Eldslandet" är 2018 års bästa bok (hittills). Boken är den första med Vanessa Frank i huvudrollen och jag hoppas att jag inte behöver vänta alltför länge innan jag får läsa nästa...

"Eldslandet" finns också som ljudbok. Den är, precis som den förra, uppläst av Stefan Sauk och den är 12 timmar och 32 minuter lång.

2 kommentarer:

  1. Jaaa!! Den förra var så bra!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur? Och jag lovar att också den här är det!

      Radera