Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 18 oktober 2018

"Skendöda" av Louise Boije af Gennäs

Äntligen har jag läst den andra delen i Louise Boije af Gennäs serie Motståndstrilogin. När jag i våras läste den första delen, "Blodlokan", blev jag verkligen wow:ad och den känslan har jag efter att ha läst denna andra del också. Vilken spännande trilogi detta är! Det är högt tempo, intressanta karaktärer, nervkittlande spänning och väldigt välskrivet. Personligen hade jag svårt att lägga ner någon av dessa två böcker innan de var utlästa.

Sara har bestämt sig för att återuppta sitt pausade liv i Stockholm. Detta trots allt märkligt och traumatiskt som hände under hennes första höst i huvudstaden. Så återigen lämnar hon Örebro och därmed sin mamma och lillasyster. Hon har skaffat sig en ny bostad och får ett nytt eftertraktat jobb. Men snart händer det återigen en massa skumma och otäcka saker runt omkring henne och hon dras igen ner i det mysterium som ledde till hennes pappas död. Hon vet inte vem som är vän och vem som är fiende och kan inte förmå sig att lita på någon. Hon tvingas också inse att det inte bara är henne man är ute efter utan att också hennes mamma och lillasyster är i fara...

"Skendöda" är en väldigt bra bok! Jag tycker att man ska läsa hela denna trilogi om man gillar tempofylld spänning kryddad med kusligheter och konspirationer. För egen del hoppas jag att det inte dröjer alltför länge innan jag får läsa den tredje och avslutande delen!

"Skendöda" finns också som ljudbok. Den är uppläst av författarinnan själv och den är 15 timmar och 1 minut lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar