Sök i den här bloggen

Translate

lördag 25 mars 2017

"Den som törstar" av Kristina Appelqvist

"Den som törstar" är ytterligare en i raden av böcker som jag köpte på årets bokrea. Boken är den andra delen i en serie och jag har inte läst den första, men det gör inget alls. Jag har inte läst något av Kristina Appelqvist tidigare utan det var en trevlig ny bekantskap jag gjorde. Boken är välskriven, lättläst (med korta kapitel) och den är hyggligt spännande. Storyn har ett begränsat antal misstänkta och man får som läsare klura lite med hjälp av de pusselbitar som författaren portionerar ut.

En professor vid Västgöta universitet i Skövde dör i en hjärtinfarkt och rektorn Emma Lundgren får avbryta sin semester i Rom. Professorns begravning samlar många människor, däribland den världsberömda operasångerskan Angela Hansson. Hon, den avlidnes fru och son samt kören som ska sjunga på begravningen träffas på stiftsgården redan kvällen innan. Angela ska sjunga tillsammans med kören och de behöver öva. På begravningsdagen görs en makaber upptäckt. Den avlidnes älskarinna vill i smyg ta ett sista farväl och när kistan öpinas ligger en mördad Angela Hansson ovanpå den döde professorn. Utredningen hamnar på kriminalkommissarie Filip Alexanderssons bord. Det nya mordet väcker frågor kring professorns död. Dog han verkligen av naturliga orsaker? Utredningen sätter också käppar i hjulet för den spirande relationen mellan Filip och Emma. Så länge mordet är ouppklarat bör de ta en paus från att umgås privat.

Jag har även den tredje delen i serien liggande i reabokshögen och jag tror att jag ska läsa den direkt nu för att se om jag vill fortsätta följa den här serien. "Den som törstar" får betyget godkänt av mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar