Sök i den här bloggen

Translate

lördag 5 juli 2014

"Slutet på kedjan" av Fredrik T Olsson

Jag känner mig lite lurad på den här boken. Den marknadsförs med att den sålts till 25 länder och att Warner Brothers har köpt filmrättigheterna till den. Dessutom har jag sett att den jämförs med Da Vinci-koden vilket inte alls är en smickrande jämförelse för just Da Vinci-koden... Det börjar segt och trögt och jag tyckte att det var jättejobbigt att komma in i storyn och få känsla för den. Sedan tar det lite fart men avtar ganska snabbt och det blir mest en massa springande i korridorer i ett gammalt stenslott någonstans i Europa. Och när sedan avslöjandet om vad som pågår och vad det är som ska lösas avslöjas för läsaren så blir det ett litet antiklimax och inte blir det bättre efter det... Jag ska inte avslöja för mycket för jag gissar att det finns de som trots detta vill läsa "Slutet på kedjan" av Fredrik T Olsson.

Kryptoexperten William Sandberg försvinner mystiskt och hans exfru bestämmer sig för att leta efter honom. Att han skulle gett sig av frivilligt, som polisen hävdar, tror hon inte alls på. Hon ber en praktikant på jobbet om hjälp och tillsammans börjar de luska i vad som kan ha hänt med William. Jakten för dem ut i Europa och de inser att de har mäktiga motståndare, men vad som står på spel har de ingen aning om.

Nej, jag kommer inte direkt att kasta mig över nästa bok av denna författare, fast det behöver jag kanske inte ens skriva. Men jag är säker på att det finns de som tycker att det här är riktigt bra!

6 kommentarer:

 1. Håller med dig. Ingen bok att rekommendera. Jag gillade temat och läste med ganska stort intresse till sista tredjedelen som tyvärr blev ett riktigt antiklimax.

  SvaraRadera
 2. Den har hyllats på många håll, vilket är för mig obegripligt. Bitvis seg som klister och saker och ting rapades om gång på gång, för att inte tala om författarens irriterande ovana att upprepa ord hela tiden och alltför många meningar som aldrig ville ta slut. Nej, den här var ingen höjdare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller helt med dig!

   Radera
  2. Fattar inte hur ni kan tycka det den är ju fullkomligt briljant.Från första sidan till den sista.

   Radera
 3. Alldeles för många ord för ganska lite handling, allt för lång och inte särskilt spännande. Rekommenderas inte!

  SvaraRadera