Sök i den här bloggen

Translate

fredag 29 juni 2018

"När du vänder dig om" av Pernilla Ericson

"När du vänder dig om" är den tredje boken om Erlagruppen och det är en bok som jag verkligen har längtat efter eftersom jag är förtjust i den här serien. Pernilla Ericson är en författare som lyckas få mig fast i sina böcker redan med första meningarna. Storyn är mycket spännande och intressant och att det också finns en verklighetsanknytning gör den bara ännu bättre men också ännu mer hemsk. Jag lyssnade på "När du vänder dig om" och ljudboken är uppläst av Lo Kauppi. Den är 9 timmar och 4 minuter lång.

En ung kvinna blir brutalt våldtagen av en okänd man i sitt eget hem i Stockholm. Efter våldtäkten lyckas hon larma polisen och förövaren kan gripas på plats. Vid första anblicken ser det därför ut som ett enkelt ärende. Men så är inte fallet. Mannen kan visa upp att han haft kontakt med kvinnan på sociala medier och att hon där skrivit en inbjudan där hon ber honom göra exakt det han gjort. Det värsta är att det här varken är första eller sista våldtäkten där förövaren fått en inbjudan av offret. Polisen står handfallen och ber Erlagruppen om hjälp. Återigen får Liv, Amina och Rickard arbeta tillsammans under ledning av Edit. Vem är det som i offrens namn bjuder hem män till dem för våldta dem? Erlagruppen måste lyckas stoppa förövaren innan han lyckas göra fler illa...

Jag tycker att alla tre böckerna är mycket läsvärda (läs om de två första genom att klicka på titlarna nedan). Förutom att de är väldigt spännande är de också välskrivna och intressanta. Jag vill väldigt gärna läsa mer av Pernilla Ericson!

"Spåren vi lämnar efter oss" (del 1)
"Jag ska hitta dig" (del 2)

2 kommentarer:

  1. Låter som en bok som jag vill läsa !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag absolut att du ska göra!! :)

      Radera