Sök i den här bloggen

Translate

söndag 10 juni 2018

"Nattvakten" av Anna Ihrén

Anna Ihrén har påbörjat en ny serie men med samma karaktärer som i hennes tidigare serie Morden på Smögen. Så i "Nattvakten" får vi återigen träffa bl.a. Sandra Haraldsson och Dennis Wilhelmsson. Jag har läst den tidigare serien och de böckerna kan ni läsa om ifall ni söker på Anna Ihrén här på bloggen. "Nattvakten" tycker jag är den bästa av hennes böcker hittills och jag ser fram emot att fortsätta Jubileumsserien. Boken är lättläst och hyggligt spännande. Jag har hela tiden gillat karaktärerna och den känslan förstärks i "Nattvakten".

Sandra Haraldsson blir erbjuden en ny gruppchefstjänst vid Göteborgspolisen och hon nappar på erbjudandet. Hon saknar sin kollega och vän Dennis Wilhelmson som är tjänstledig för att studera musikhistoria i Stockholm. Sandra kastas rakt in i hetluften då en politiker hittas död infrusen i en isskulptur. Fallet får högsta prioritet och Sandras nya grupp får fullt upp. Samtidigt försvinner en kvinna som Dennis lärt känna i Stockholm. Spåren leder till Amsterdam och snart befinner han sig där för att leta efter henne. I Amsterdam finns också en världsberömd målning av Rembrandt, Nattvakten, och någon planerar att stjäla den. Sakta börjar Sandra och Dennis kunna knyta alla händelser till varandra och jakten på förövarna visar sig bli farlig...

"Nattvakten" är perfekt semesterläsning trots att den utspelar sig i december. Den är så där lagom lättläst i värmen och den är en bladvändare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar