Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 8 maj 2018

"Se till mig som liten är" av Dag Öhrlund

Jag verkligen älskar den här serien av Dag Öhrlund! Det är en härlig blandning av ruggig spänning, humor och intressanta karaktärer med Ewert Truut i spetsen. Man kan inte annat än att gilla honom, även om jag blev lite irriterad på honom i den här boken. "Se till mig som liten är" är den tredje delen i serien och ni kan läsa om de två tidigare delarna genom att klicka på titlarna i slutet av detta inlägg. Jag har lyssnat på alla tre böckerna och det är Stefan Sauk som är uppläsare av dem. "Se till mig som liten är" är 14 timmar och 2 minuter lång.

En varm dag i början av maj kallas Ewert Truut till en park i Stockholm. En ung flicka med en pistol uppträder hotfullt. Det slutar med att hon skjuter på Truut men hans kollega Carolina avväpnar flickan. På sjukhuset, dit hon förs, visar det sig att hon fått sin tunga utskuren och att hon tatuerats med ett nummer. Något dygn senare blir en av Ewerts vänner mördad och verkligheten vänds upp och ner, inte minst när det visar sig att det finns en koppling mellan flickan och hans vän. Utredningen blir farlig och Ewert hotas då han kommer gärningsmännen på spåren. Det är en grupp som sysslar med prostitution, människohandel och pedofili. Samtidigt sker en mängd förändringar på det privat planet för alla tre i Ewerts grupp.

Som jag skrev är "Se till mig som liten är" den tredje delen i serien om Ewert Truut, Carolina Herrera och Måns Schmidt och jag tycker att böckerna bara blir bättre och bättre. Har ni missat dem så är det ett måste att läsa alla tre böckerna! Själv känner jag en viss sorg nu när den här boken är utläst eftersom jag måste vänta på och längta efter att få läsa mer...

De tidigare delarna i serien:
"Där inga ögon ser"
"Tryggare kan ingen vara"

4 kommentarer:

 1. Truut är bara bäst!! Väntar å väntar på nästa del..........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan som sagt bara hålla med :)

   Radera
  2. Håller med er !!

   Radera
  3. jag också.

   Radera