Sök i den här bloggen

Translate

måndag 3 september 2018

"Domaren" av Dag Öhrlund

Barnsången Lilla snigel kommer från och med nu alltid ge mig rysningar... "Domaren" är den första delen i Dag Öhrlunds nya serie om domaren Suzanne Eriks och oj vad jag gillar denna bok! MEN om man ska ha sällskap av Suzanne en mörk höstkväll så rekommenderar jag varmt att man har sällskap av ett glas vin eller en hand att hålla i för hon är inte bara en respekterad tingsrättsdomare utan också psykopat. De hon inte lyckas med att straffa genom att döma tar hon sig an på fritiden...

När Suzanne får veta att en kvinna som förskingrat miljoner från en organisation som hjälper svältande barn i världen och som Suzanne dömt i tingsätten frias av hovrätten ser hon rött. Hon bestämmer sig för att kvinnan ändå ska få sitt straff och smider noggranna planer. Utan några som helst motgångar lyckas hon också genomföra det hon bestämt sig för att göra och det ger mersmak. Suzannes bästa väninna Jessica är präst i svenska kyrkan. Hon saknar, till skillnad från Suzanne, man och barn och hon dämpar sin livsångest med mat och vin. När Jessica nås av nyheten att den man som under studietiden utnyttjade och kränkte henne har utsetts till professor vaknar även hennes hämndbegär. Nyheter om blodiga mord i Stockholm toppar nyhetsflödena och väninnorna börjar misstänka varandra. Snart avslöjas sanningar över ett middagsbord och på Suzannes initiativ påbörjas ett samarbete där de tänker sig bestraffa dem som behandlar dem fel eller som rättsväsendet inte kommer åt.

Dag Öhrlund är så skicklig på att skriva spännande och underhållande böcker. Jag har tidigare lyssnat på serien om Ewert Truut och är jätteförtjust i dessa tre böcker (läs om dem genom att söka på Dag Öhrlund här på bloggen). "Domaren" kommer som sagt att få en fortsättning och den väntar jag med spänning på!

"Domaren" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Anna Maria Käll och den är 11 timmar och  55 minuter lång.

2 kommentarer: