Sök i den här bloggen

Translate

fredag 18 maj 2018

"Blodlokan" av Louise Boije af Gennäs

Wow, vilken bra bok detta är! Jag blev helt fängslad av den och kunde inte släppa den innan den var utläst. Detta trots att det är väldigt långa kapitel, vilket jag normalt inte gillar. Men eftersom storyn är så bra, spännande och intressant så tänker man inte ens på det. "Blodlokan" är den första delen i en trilogi (Motståndstrilogin) av Louise Boije af Gennäs och jag riktigt längtar efter fortsättningen!

Sara har lämnat Örebro för att börja ett nytt liv i Stockholm. Två tragiska händelser har gjort att hon är skör och behöver en nystart. Dels har hennes pappa dött i en brand i familjens sommarhus, men innan dess blev hon själv överfallen under en sen kvällspromenad. Hon hinner knappt flytta in i sitt slitna hyresrum och påbörja sitt nya kaféjobb innan livet drastiskt förändras. Hon blir erbjuden ett nytt arbete på en het pr-byrå och flyttar in hos sin nya väninna i en lyxig lägenhet på Östermalm. Strax därefter börjar mystiska och otäcka saker hända i Saras liv och emellanåt tvivlar hon på sig själv och det som händer runt henne. Håller hon på att bli galen eller händer sakerna på riktigt? Hon upptäcker också att hennes pappa intresserat sig för svenska mörkläggningar och snart kan hon inte själv låta bli att forska mer i dem. Vem kan hon lita på och svävar hon, hennes mamma och lillasyster i fara?

Jag är djupt imponerad av "Blodlokan" och hoppas att jag slipper vänta alltför länge på fortsättningen... Detta är verkligen ett hett boktips inför sommaren och semestern!

"Blodlokan" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Louise Boije af Gennäs själv och den är 13 timmar och 36 minuter lång.

1 kommentar: