Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 11 december 2018

"Lupus" av Jens Henrik Jensen (originaltitel: "Lupus")

Igen - ✨ WOW!! ✨ Oxen-serien av Jens Henrik Jensen är bland det absolut bästa jag läst och trots att "Lupus" är den fjärde delen känns det ändå fortfarande nytt. Alla fyra böckerna är så otroligt spännande och skickligt berättade att man sitter som på nålar utan att kunna lägga ifrån sig dem innan man nått slutet. Har ni inte redan upptäckt denna serie så är det definitivt dags för er att göra det nu!! Jag kan inte annat än att ge "Lupus" högsta möjliga betyg!

Krigsveteranen Niels Oxen försöker bygga upp en normal relation med sin 14-åriga son Magnus, men han har svårt att veta hur han ska komma honom nära. När den fd PET-chefen Axel Mossman ber Oxen om en tjänst säger han först nej. Men när han får veta att det handlar om att kolla upp ett försvinnande på Jylland och att han kan kombinera det med en vinterlovsresa tillsammans med Magnus ändrar han sig. Han besöker gården som ägs av den försvunne mannen och det blir starten på en mängd händelser som leder bakåt i tiden. På gården hittar han nämligen ett gammalt tidningsurklipp som handlar om den tolv år gamla händelse som ledde till att den PET-anställda Margrethe Franck förlorade ett av sina ben. Återigen korsas Oxens, Mossmans och Francks vägar när de försöker ta reda på sanningen om Lupus, en mytomspunnen organisation som enligt utsago tar sig an att skipa rättvisa då rättsväsendet inte klarar det. Men existerar verkligen Lupus eller är det bara en vandringssägen?

Känner ni någon som älskar spänning på absoluta toppnivå så är "Lupus" och de tidigare tre delarna i serien den absolut bästa julklappen! 🎁 Jag hoppas på att det kommer att komma fler böcker i serien och gör det det så kommer jag att kasta mig över dem...

För att läsa om de tre tidigare delarna i serien klickar ni på respektive titel nedan:
"De hängda hundarna"
"Mörkermännen"
"Den frusna elden"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar