Sök i den här bloggen

Translate

söndag 5 december 2021

❄️ JULKALENDER ❄️ "Mysteriet i Frostköping" av Eva Hildén

Som utlovat kommer det fler tips på julkalendrar! Jag börjar med en kalender som passar lite yngre läsare och lyssnare (rekommenderad för 9-12-åringar). "Mysteriet i Frostköping" av Eva Hildén finns även som inbunden bok, men jag lyssnar på den och jag tror faktiskt att jag kommer fortsätta hela vägen fram till jul för jag tycker att den är söt och gullig.  Hittills har avsnitten inte var mer än 10-15 minuter långa och uppläsare av ljudboken är Jeanette Holmgren.

Rut har räknat ner dagarna till att hon ska åka i förväg till sin morfar i Frostköping där familjen ska fira jul. Men när hon kommer fram är perrongen tom. Morfar är inte där. Hon vill inte oroa sin mamma så hon sms:ar bara att hon är framme. När hon kommer fram till morfars hus öppnas dörren av en främmande kvinna. Hon säger att morfar är bortrest och att hon lovat att ta emot Rut. Dagarna går, men morfar kommer inte och Rut börjar ana att det är något som inte stämmer. När hennes tvillingsyster kommer dit har Rut en plan och tillsammans börjar de nysta i mysteriet.

Som sagt; jag tycker att det här är en gullig historia och nu efter att ha lyssnat på fem avsnitt så vill jag ju veta hur det ska gå... 🎁 Om en stund kommer ett tips på en julkalender för oss som är lite äldre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar