Sök i den här bloggen

Translate

lördag 4 december 2021

"Vackra, vit lögner" av Lovisa Wistrand

Den här boken av Lovisa Wistrand valde jag eftersom den verkade både humoristisk och julig och visst bjuder den på lite av varje. Men det som först verkade charmigt med fyndigheter och skämt blir snart för mycket. Att alla våghalsiga äventyr också dras för långt för att verka sannolika drar också ner betyget och tyvärr slutar det med ett bottenbetyg från mig för "Vackra, vita lögner". Ljudboken är uppläst av Ellen Jelinek och den är 8 timmar och 8 minuter lång.

När den introverta arbetsnarkomanen Aurora Vinters tvillingsyster Melissa och hennes familj inte kan åka på deras efterlängtade resa till Antarktis övertalar Melissa Aurora att åka dit i stället. I sjutton dagar måste Aurora låtsas vara sin spontana, orädda syster som är gift, kan kinesiska och är en mästare på att köra snöskoter, klättra och paddla kajak. Det blir en rejäl utmaning för henne eftersom hon aldrig brukar resa överhuvudtaget. Väl ombord på kryssningsfartyget visar det sig att den snygge expeditionsledaren Aiden Mayer känner Melissa sedan innan och tar för givet att det är henne han träffar. Nu får Aurora en ordentlig utmaning. Kommer Aiden att genomskåda henne eller kommer hennes fd svärföräldrar, som oväntat också finns med på båten, att avslöja henne?

Som sagt; det blir helt enkelt för mycket av precis allt i den här boken och jag tycker inte alls att den är läsvärd. Men kan man ta sig igenom alla skämt som staplas på varandra och bortse från allt det osannolika så finns det en kärlekshistoria i botten och den kanske lockar någon... 🧊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar