Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 22 december 2021

"Skuggor från det förflutna" av Nora Roberts (originaltitel: "Birthright")

Jag trodde jag valde en julig bok när jag valde "Skuggor från det förflutna" av Nora Roberts eftersom den börjar med att en liten flicka försvinner i julträngseln strax före jul, men handlingen skuttar raskt fram i tiden och då är det inte längre juletid. Nu är boken riktigt bra så det gjorde det lätt att lyssna vidare, men den kanske inte riktigt passar in i mitt decembertema. Det finns dock ett par minus med storyn och det är att den kanske blir lite för lång till slut och det är lite för sockersött emellanåt där relationsdramatiken kanske går lite överstyr när det gäller att vara realistisk. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 16 timmar lång. 

Veckan före jul rasar Suzanne Cullens värld samman när hennes tre månader gamla dotter Jessie kidnappas i julhandeln. Under några minuter har Suzanne tittat bort då hennes son blev rädd för tomten. Polisen i Antietam Creek är maktlös och tragedin lamslår hela familjen. Så småningom leder det till skilsmässa och splittring. Trettio år senare påträffas ett femtusen år gammalt kranium i staden då man gräver grunden till ett nytt bostadsområde. Arkeologen Callie Dunbrook kallas genast till platsen. Suzanne ser henne på TV och blir övertygad om att det är hennes försvunna dotter. Hon tar kontakt med Callie som först avvisar henne men ändå till slut bestämmer sig för att ta reda på mer om sin födelse och barndom. Något som kommer förändra världen för en mängd människor och alla är inte lika glada över hennes grävande i det förflutna...

"Skuggor från det förflutna" är en bra spänningsroman och gillar man Roberts andra böcker så är jag säker på att man också uppskattar den här boken. Ni kan hitta fler böcker av den här författaren här på bloggen om ni söker på hennes namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar