Sök i den här bloggen

Translate

fredag 10 december 2021

"Djävulens advokat" av Katarina Wennstam

En riktig fullträff - det är vad "Djävulens advokat" av Katarina Wennstam är ♥️ Det otäcka med den här boken är att den är så verklighetsnära att det gör ont att läsa/lyssna på den. Det är som vanligt när det gäller Wennstam välskrivet, spännande och oerhört intressant. Jag tycker att hennes böcker skulle vara obligatorisk läsning i skolorna just eftersom de väcker frågor och känslor om samhället och det som pågår omkring oss. "Djävulens advokat" är den elfte delen i Justitiaserien. Ljudboken är uppläst av Alexandra Rapaport och den är 11 timmar och 19 minuter lång.

Nora Ljungberg är försvunnen och man hittar blod men ingen kropp. Spåren pekar mot ett gammalt fall där mördaren aldrig dömdes för mord utan bara för brott mot griftefriden, vilket ger ett betydligt mer lindrigt straff. Kriminalkommissarie Charlotta Lugn blir riktigt orolig då hon hör att Nora precis brutit upp från ett kontrollerande och destruktivt förhållande. Journalisten Jane Wester får kalla kårar när hon inser vem som troligen ligger bakom allt och hon tvingas tillbaka i tiden till något hon inte är stolt över.

Som en bonus för mig (och er som gillar säsongsnära böcker) så utspelar sig huvuddelen av handlingen i "Djävulens advokat" kring jul. Därför gör det boken till ett extra hett julklappstips 🎁 Nu önskar jag er en fin fredagskväll och jag utlovar fler boktips under helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar