Sök i den här bloggen

Translate

lördag 18 maj 2013

"En orolig grav" av Elly Griffiths (originaltitel: "A dying fall")

Den senaste boken om arkeologen Ruth Galloway heter "En orolig grav" och det är den femte boken i serien av Elly Griffiths. Jag har läst alla fem böckerna och de kanske inte är superspännande men de har en charm som gör att jag gillar dem.

Ruth Galloways gamla studievän Dan Golding dör då hans hus brinner ner. Dagen efter att Ruth fått den ohyggliga nyheten får hon ett brev från honom. Han skriver att han tror sig ha gjort en sensationell upptäckt vid en utgrävning. Han tror sig ha hittat  kung Arturs grav och han skriver att han vill ha Ruths expertisutlåtande. Men han skriver också att han är rädd och det verkar det ju onekligen som han hade anledning att vara eftersom han nu är död. Ruth kontaktar kriminalkommissarie Harry Nelson och undrar om han kan ta reda på om det är något skumt med Dans död. Det visar sig att det var mordbrand och Harrys gamle vän leder utredningen. Ruth själv blir ombedd av Dans chef att fortsätta arbetet med att säkerställa grav- och benfyndet. Hon hinner inte ens påbörja arbetet innan hon mottar det första hotet om att hon bör hålla sig borta. Det första hotet följs av fler och nu hotas även hennes lilla dotter...

"En orolig grav" är en läsvärd bok, precis som de fyra tidigare böckerna i serien. Nedan har jag listat dem i kronologisk ordning. Klicka på dem för att läsa vad jag skrivit om dem.

"Flickan under jorden"
"Janusstenen"
"Huset vid havets slut"
"Känslan av död"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar