Sök i den här bloggen

Translate

söndag 29 april 2018

"Judasvaggan" av Caroline Engvall

Ruggigt, otäckt, viktigt, spännande, läsvärd och mycket bra! Egentligen skulle det räcka med att skriva dessa ord om "Judasvaggan" av Caroline Engvall men det kommer att bli några rader till. Temat i boken är verkligen hemskt men på samma gång viktigt. Jag rekommenderar att man har en stark mage om man ska läsa den. För även om de värsta detaljerna inte är utskrivna så är det lätt att ändå känna dem krypa in under skinnet...

Journalisten Lovisa Ling försöker bearbeta de sexuella övergrepp hon utsatts för. Därför arbetar hon inte för tillfället. Både hon och sexualbrottsutredaren Ulrika Stenhammar kämpar också med de känslor de utvecklat för varandra. Ska de våga gå vidare med sin relation eller inte? När så ett dött spädbarn hittas i en eka vid Årstaviken får Ulrika fullt upp med fallet. Lovisa blir i sin tur tipsad om ett pedofilnätverk och återvänder till jobbet. Hon ber en kollega om hjälp att spåra medlemmarna i den men det är långt ifrån ofarligt. Någon står utanför Lovisas hus på kvällar och nätter och hon känner sig rädd. Ulrika kämpar på med fallet och ytterligare offer hittas. Vad hon inte vet är att både hon och Lovisa jobbar med samma fall.

"Judasvaggan" är precis som förra boken, "Ärren vi bär", mycket läsvärd! (läs om förra boken genom att klicka på titeln) Med tanke på att ämnet är tungt och otäckt så är det kanske bra att boken inte är så lång. Jag läste hela på en eftermiddag, dels pga av att det men också pga att den är så otroligt bra!

"Judasvaggan" finns också som ljudbok. Den är 6 timmar och 59 minuter lång och den är uppläst av Disa Östrand. Och för er som föredrar pocket så kommer den i det formatet i november.

Jag önskar alla en trevlig Valborg! 🔥 Känner man inte för att stå ute och frysa vid en eld så kan man ju alltid kura ihop sig i soffan med en spännande bok och då hoppas jag att det kanske finns något här på bloggen som ni fastnar för!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar