Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 26 april 2018

"Döden ingen ser" av Anne-Marie Schjetlein

Nu har jag lyssnat på även den tredje delenAnne-Marie Schjetleins serie om läkaren Andreas Nylund. Och som jag kunde konstatera efter de två första delarna så blir serien bara bättre ju längre in i den man kommer. Men trots det tycker jag fortfarande att det emellanåt blir lite för mycket relationsdrama och lite för lite spänning. Det blir ett medelbetyg för "Döden ingen ser". Det är en helt okej deckare, men det är inte en bok som sticker ut tillräckligt för ett högre betyg.

Sjuksköterskan Lotta har svårt att leva med den miss hon och läkaren Viola gjort. Läkemedelsmissen har lett till att en liten pojkes liv förstörts för all framtid. Fler liknande misstag begås på sjukhuset. Att Lotta dör när hon blir påkörd av ett tåg är starten på flera dödsfall bland de anställda på Halmstads sjukhus. En del är uppenbara mord men i andra fall skulle det lika gärna kunna vara självmord. Andreas Nylund hamnar återigen mitt i händelsernas centrum och snart är också hans liv i fara. Privat försöker han och Stina att få sin nya bonusfamilj att fungera, men det är inte alltid lätt.

Jag lyssnade alltså på "Döden ingen ser". Den är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 9 timmar och 53 minuter lång. Just i skrivande stund vet jag inte om jag kommer att läsa mer av den här författaren. Nu vet jag inte om det kommer någon fortsättning på denna serie, men på något sätt känns det som jag blev klar med doktor Nylund nu. Men man ska aldrig säga aldrig...

Klicka på titlarna nedan för att läsa mer om de två första delarna i serien:
"Döden kvittar det lika"
"Döden den bitterbleka"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar