Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 6 december 2018

"Råttfångaren" av Kamilla Oresvärd

"Råttfångaren" är Kamilla Oresvärds tredje bok i serien om polisen Stina Seger. De två tidigare delarna heter "Minnesbäraren" och "Jägaren" och de är precis som den här mycket bra (läs om dem genom att klicka på respektive titel). "Råttfångaren" är lite av en pusseldeckare och samtidigt som det är väldigt spännande så är det också kul att försöka klura ut hur allt hänger samman. Jag lyckades nästan, men det var några detaljer som klargjordes på slutet som jag inte hade fått ihop. Kapitlen är korta vilket gör att tempot hålls upp, men det gör också boken lättläst. Betyget för "Råttfångaren" kan inte bli annat än högt!

Stina Seger är sjukskriven och tar igen sig i Marbella. Hon är där tillsammans med sina två bästa väninnor, Carolina och Amelie, samt alla tres barn. Dagen de ska åka hem får de veta att mannen i affären där de handlat under hela semestern har blivit brutalt mördad. Väl hemma får Stina veta att hon inte kommer att få återgå till sin ordinarie tjänst utan kommer att få börja arbeta i cold case-gruppen till att börja med. Det är något hon inte känner sig nöjd med och när sedan Amelie anmäls försvunnen och hon inte får delta i utredningen känner hon sig väldigt maktlös. Men eftersom hon tillhör Amelies närmsta krets blir hon ändå inblandad och efter ett tag börjar hon inse att allt kan hänga ihop med deras resa till Spanien...

Vill man hellre lyssna på "Råttfångaren" kommer den snart ut på CD. Den är uppläst av Tanja Lorentzon. Den här boken (oavsett format) är perfekt att slå in till deckarälskaren och lägga under granen! 🎄 Själv hoppas jag få fortsätta följa Stina Seger i framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar