Sök i den här bloggen

Translate

fredag 28 december 2018

"Mördande lögner" av Christina Gustavson

"Mördande lögner" är första delen i Christina Gustavsons serie Brännpunkt Västergötland. Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 6 timmar och 14 minuter lång. Handlingen utspelar sig i det lilla samhället Tranemo där de båda polisassistenterna Tyra Zeder och Rasmus Lindberg påbörjat sin tjänstgöring. Boken är lite rörig att lyssna på (kanske lämpar den sig bättre att läsa) och intrigen kändes lite långsökt, men trots detta så lyssnade jag vidare så något hade den ändå.

En illa omtyckt affärsman hittas brutalt mördad i sin vinkällare. När Tyra och Rasmus ska förhöra mannens fru och 12-åriga son uppdagas det att sonen är försvunnen. Varken mamman till pojken och morfadern verkar speciellt upprörda över det och det förbryllar poliserna. Spåren efter mördaren och den försvunna pojken är få och när ytterligare mord begås blir läget ännu mer akut. Vem är det som mördar medelålders och äldre män i det lilla samhället och varför?

"Mördande lögner" platsar inte in bland de bästa deckarna jag läst eller lyssnat på och jag vet inte om jag kommer att fortsätta med fler delar i serien eller inte. Det beror på konkurrensen och det känns som det finns så mycket bra och spännande böcker att välja på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar