Sök i den här bloggen

Translate

lördag 21 april 2018

"Felsteg" av Maria Adolfsson

Första besöket på Doggerland var en spännande och intressant upplevelse! Jag hade inga jättestora förväntningar när jag började läsa men jag gillar verkligen "Felsteg". Historien är välberättad och boken är lättläst. Det var svårt att lägga ner den innan den var utläst. Jag tycker att storyn bara växte ju längre in i den man kom och nu när boken är utläst längtar jag efter att få fortsätta följa kriminalinspektör Karen Eiken Hornby i nästa del i serien om Doggerland.

Karen vaknar upp morgonen efter den stora ostronfestivalen oistra. Problemet är att hon inte vaknar i sin egen säng och inte heller ensam. Bredvid henne ligger hennes arrogante chef och ångesten slår till direkt. Hon flyr ut ur hotellrummet och lyckas göra det utan att väcka honom. Väl hemma hinner hon inte få så mycket sömn innan hon väcks av ett samtal där hon får veta att chefens exfru hittats mördad. Av förklarliga skäl får han inte leda utredningen utan den tilldelas henne. Utan att avslöja natten med chefen måste hon hitta ett sätt att utesluta honom som misstänkt. Skulle kollegorna få veta vad de gjort skulle katastrofen vara ett faktum. Mordutredningen går trögt men de få spår de hittar leder bakåt i tiden till ett kollektiv som fanns på Doggerland på sjuttiotalet.

Som jag skrev så tycker jag att "Felsteg" av Maria Adolfsson är en spännande och bra deckare och jag rekommenderar den varmt! Jag är övertygad om att jag kommer läsa nästa bok i den här serien.

"Felsteg" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Angela Kovacs och den är 15 timmar och 55 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar