Sök i den här bloggen

Translate

måndag 16 juli 2018

"Ett dödligt mörker" av Stuart MacBride (originaltitel: "A Dark so Deadly")

Ja!! Äntligen en ny bok av Stuart MacBride! Återigen har han lyckats skriva en bok som både roar och oroar... Blandningen av humor och spänning är så bra balanserad och MacBride är verkligen en mästare på karaktärer. "Ett dödligt mörker" är så gott som 700 sidor lång, men ändå ville jag inte att den skulle ta slut. Jag sträckläste boken under helgen och kunde verkligen inte lägga ner den innan den var utläst.

Kriminalassistent Callum MacGregor hade en lovande karriär till den dagen han tog på sig skulden för något hans gravida flickvän gjort. Nu är han förvisad till Oldcastle och avdelningen för de missanpassade. Hit förvisas de poliser som på något sätt gjort sig omöjliga (utan att kunna avskedas) eller av andra skäl inte längre passar in på sina tidigare stationer. När en mumifierad kropp hittas på en soptipp i staden får Callum äran att försöka ta reda på vilket museum den stulits från. Men innan han hinner göra det hittas ännu en mumie och snart kan man konstatera att det inte rör sig om museiföremål utan om nyligen mumifierade mordoffer. Jakten på den grymma mördaren blir svår och farlig, men denne måste stoppas och det snabbt...

Min uppmaning är: LÄS "Ett dödligt mörker"!! Den kommer att få dig både att förfasas och skratta. Visst är boken en tegelsten, men storyn håller hög klass från första till sista sidan. Själv ska jag nu börja längta efter nästa bok av denna utmärkta och mycket underhållande författare!

Vill ni läsa om fler böcker av Stuart MacBride så sök på hans namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar