Sök i den här bloggen

Translate

lördag 7 juli 2018

"Skärgårdsmorden" av Lars Bill Lundholm

Det är inte långt kvar till avspark i Sveriges kvartsfinal mot England i fotbolls-VM och för att lugna nerverna en stund tänkte jag skriva lite om "Skärgårdsmorden" av Lars Bill Lundholm. Jag hade ganska höga förhoppningar om att det här skulle vara en bok som "wow:ade" mig, men det gjorde den tyvärr inte. Den är bra och hyggligt spännande, men den hade vunnit på att tajtas ihop och vara lite kortare. Jag tröttnade faktiskt en liten stund då det kändes som att storyn bara krånglades till för att bli längre. Blir det en fortsättning så kan man ju alltid hoppas på att den kommer att hålla lite högre tempo.

En 13-årig flicka försvinner då hon ensam cyklar hem från badstranden på Saxarön i Stockholms skärgård. Strax därefter försvinner en vuxen kvinna från öns hotell. Semesteridyllen förvandlas till en mardröm. Polisledningen i Stockholm vill att den semestrande kommissarien Jack Larsson ska leda sökandet efter de två personerna. Han bearbetar själv personliga trauman men avbryter semestern för att leta efter dem. Nästan alla på ön verkar ha intresse av att allt inte kommer upp till ytan och Jack får problem med att få dem att samarbeta med honom och hans team. Frågan är om han ens kan lita till fullo på dem som ingår i hans grupp?

"Skärgårdsmorden" är en helt okej deckare, men inget sensationellt. Den passar alldeles utmärkt att läsa så här i sommar- och semestertider. Karaktärerna är ganska intressanta så de gör att jag kan tänka mig att läsa en eventuell fortsättning.

"Skärgårdsmorden" finns också som ljudbok. Den är 11 timmar och 45 minuter lång och den är uppläst av Reine Brynolfsson.

Så, nu ska jag ägna mig helhjärtat åt att heja på Sverige!! 🇸🇪 Kom igen, nu slår vi engelsmännen och tar oss till semifinal!! 🇸🇪💙💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar