Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 26 juli 2018

"Systrarna" av Claire Douglas (originaltitel: "The sisters")

"Systrarna" nappade jag på eftersom den fanns på rea nu i sommar. Jag har tidigare läst "Ung kvinna saknad" av Claire Douglas och som vanligt kan ni läsa om den genom att klicka på titeln. Jag tycker att "Systrarna" är bättre och mer oförutsägbar så den får definitivt ett lite högre betyg än den förra boken. Och om utvecklingen fortsätter så här så ser jag verkligen fram emot att fortsätta läsa Douglas böcker!

Det är två år sedan Abis tvillingsyster Lucy omkom i en tragisk bilolycka. Abi som anser att det är hon som orsakat systerns död har haft det tufft sedan dess. Hon tycker också att hon ser sin syster överallt men naturligtvis är det aldrig Lucy då hon tar kontakt. En dag möter hon Bea som är rena avbilden av Lucy. De blir snabbt vänner och hon lär också känna Beas tvillingbror Ben. Hon och Ben blir förälskade i varandra men då visar sig en annan sida av Bea. Hon blir svartsjuk och kontrollerande och gör allt för att Abi och Ben inte går vidare med sitt förhållande. Oroväckande och otäcka saker börjar hända och Abi undrar hur långt Bea är beredd att gå för att stoppa dem...

"Systrarna" är en psykologisk deckare och den har ett par oväntade tvistar och vändningar. Jag tycker absolut att det här är en bok för någon av sommarens lata dagar. Den är lättläst och jag läste hela boken (knappa 300 sidor) under min första semesterdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar