Sök i den här bloggen

Translate

lördag 19 maj 2018

"Den frusna elden" av Jens Henrik Jensen (originaltitel: "De frosne flammer")

Nu har jag lyssnat ut den sista delen i Jens Henrik Jensens serie om den danske krigsveteranen Niels Oxen och jag känner en djup sorg över det. Detta eftersom den här serien är bland det bästa jag läst/lyssnat på de senaste åren. Böckerna är så välberättade, spännande och utportionerade på ett sätt så man helt slukas upp av dem. "Den frusna elden" är alltså den tredje och sista delen i denna trilogi och ni kan läsa om de två tidigare delarna genom att klicka på titlarna i slutet av detta inlägg.

Alla tror att krigsveteranen Niels Oxen dog i den olycka till sjöss som jakten på honom ledde till. Men han har mirakulöst överlevt och befinner sig på en ö i den svenska skärgården. Han har vårdats av öns enda invånare och han har återhämtat sig väl. Ledarna i det hemliga maktnätverket Danehof nöjde sig inte med att han dog utan har också förstört karriärerna och liven för de tre personer som samarbetade med honom, bl.a. Margrethe Franck. Men när en ny försvarschef utses känner sig Niels tvingad att återvända till Danmark för att en gång för alla störta och utrota Danehof. Han får snart hjälp av sina vänner och den här gången tänker de inte ge sig innan kriget är vunnet...

De här böckerna är mer än läsvärda! Jag är genuint ledsen över att serien är slut för min del och jag kan bara hoppas på att Jens Henrik Jensen kommer att skriva fler, minst lika bra böcker framöver! En glädjande nyhet som jag såg på hans hemsida är att böckerna ska filmatiseras och då kan man ju alltid se fram emot att se resultatet av det.

Jag lyssnade som sagt på "Den frusna elden". Ljudboken är uppläst av Stefan Sauk och den är 19 timmar och 44 minuter lång.

Det tidigare delarna i serien:
"De hängda hundarna"
"Mörkermännen"

1 kommentar: