Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 30 november 2021

"419 timmar" av Dag Öhrlund

Det finns ett fåtal författare och böcker som får gå före i min kö på böcker jag vill läsa och Dag Öhrlund och hans serie om Ewert Truut tillhör definitivt dem 🖤 "419 timmar" är den sjätte delen i serien och den är lika humoristisk som vanligt. Det enda jag kan klaga lite på den här gången är att det dröjde väldigt länge (ungefär halva boken) innan morden började utredas ordentligt. Första halvan handlar mer om privata relationer och kärleksbekymmer. Den delen är förvisso underhållande men inte särskilt spännande. Det påverkar kanske betyget lite grann men boken är sammantaget väldigt bra så det blir ändå väl godkänt för denLjudboken är uppläst av Stefan Sauk och den är 9 timmar och 56 minuter lång. 

En mördare som dödar män och rispar in en bock i deras bröst är lös och Ewert och hans kolleger Richard Kahn och Carolina Herrera försöker förgäves hitta både motiv och förövare. På det privata planet blir Ewert sambo med Claudia även om han inte känner sig helt bekväm med det. Och när en granne behöver hjälp blir han också plötsligt hundägare. En natt hamnar Carolina i trubbel på en fest. Hon hör av sig och ber om hjälp och Ewert hittar henne liggande på golvet med ett mordvapen i handen. Trots att han vet att det är fel ringer han inte och anmäler det hela utan hjälper Carolina därifrån. När morden blir fler ökar frustationen och dessutom ombeds Ewert att ta ut semester pga av hans inblandning i Carolinas festkväll. Kommer de någonsin hitta mördaren?

De här böckerna är bland det bästa som finns i deckargenren i Sverige så läs eller lyssna på dem och gör det nu 💛 Själv har jag redan börjat längta efter nästa del i serien och hoppas att det inte dröjer alltför länge innan den kommer. Vill ni läsa om fler böcker av den här författaren så sök på hans namn i sökrutan ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar