Sök i den här bloggen

Translate

lördag 6 november 2021

"Döden i Nynäshamn" av Anders B.O. Jonsson

Då var det så dags för den lite mer vintriga deckaren ("Döden i Nynäshamn") i Anders B.O. Jonssons serie om kriminalkommissarie Sten Strand. Nu visade det sig att handlingen utspelar sig under vårvintern så det kanske inte är den mest perfekta boken att ladda upp inför jul med utan mer ett tips till påskägget. Men den går självklart bra att läsa nu också. Det är, precis som i de två tidigare böckerna, ett lättsamt pusslande för att hitta brottslingarna. Allt kryddas med en gnutta humor och som jag tidigare skrivit så är de här böckerna perfekta om man vill ta en paus från de mest hårdkokta deckarna. Ljudboken är uppläst av Ludvig Josephson och den är 6 timmar och 54 minuter lång.

På den gnistrande isen utanför Nynäshamn snubblar en ung pojke på en fastfrusen låda. Kriminalkommissarie Sten Strand som också är ute på en skridskotur hjälper till att hacka loss och öppna den mystiska lådan. Den visar sig innehålla en avsevärd mängd pengar. När Sten och hans team gräver vidare i pengagåtan visar det sig att fallet har internationella förgreningar och det leder till att man kan koppla det till ett smugglingsförsök som i sin tur leder till Ludvika. När en känd förfalskare hittas död inser man att det är hänsynslösa brottslingar man har att göra med. 

"Döden i Nynäshamn" är alltså den tredje delen i den här serien och ni kan läsa om de tidigare delarna här på bloggen. Det är inte de bästa böckerna jag läst men heller inte de sämsta och om de nu inte bjuder på nervkittlande spänning så är de i alla fall underhållande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar