Sök i den här bloggen

Translate

lördag 20 november 2021

"Eld, snö och stjärnor" av Heléne Holmström

Det här var en feelgood/julmysbok med lite mer djup och historia och jag tyckte mycket om den. "Eld, snö och stjärnor" är en av de bästa julböckerna jag hittills läst/lyssnat på i år 🤍 Förutom att man får julkänsla och romantik berättas också en intressant historia om hur det var för de finländare som kom hit under andra världskrigen. Det ger som sagt en större tyngd till helheten och det är det som gör att jag ger boken väl godkänd som betyg. Ljudboken är uppläst av Charlotta Jonsson och den är 14 timmar och 39 minuter lång.

Nora gör allt för att rädda sina föräldrars älskade konditori från konkurs, men det är kämpigt. Hennes bästa väninna har anmält henne till en TV-produktion och motvilligt ställer hon när hon blir utvald. Kändisbagaren Henrik Eklund vill spela in sitt julprogram på konditoriet och Nora har inte råd att tacka nej. Motvilligheten förstärks när TV-teamet dundrar in i Västervik och Henrik vill ändra på allt hon kämpar för att bevara. Henrik själv kämpar för att få behålla sitt TV-program men det är något som Nora inte känner till. Långsamt närmar de sig varandra och ju mer de bakar och skapar desto lättare går allt och känslor börjar spira. 

I tillbakablickar får vi också följa Noras och Henriks familjer under andra världskrigets sista månader. Även där spirar känslor men också konflikter, vilket kryddar historien med lite spänning. Jag tycker att Heléne Holström har skrivit en riktigt mysig, intressant och underhållande julbok som jag varmt rekommenderar er att läsa eller lyssna på ⭐️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar