Sök i den här bloggen

Translate

fredag 19 november 2021

"Döden vid Vättern" ("Medan staden sover") av Torbjörn Åhgren och Torgny Wirén

Den här boken spanade jag in i fysiskt format eftersom den hade ett så vintrigt och vackert omslag, vilket man inte kan säga om ljudboken. Att den fysiska boken dessutom har en annan titel förvirrar till allt ännu mer så vill ni läsa den ska ni leta efter en bok som heter "Medan staden sover". Så vad tycker jag då om den här boken av Torbjörn Åhgren och Torgny Wirén? Jo den är spännande och lite annorlunda, men väldigt lång. Det gör att tempot emellanåt sjunker och att jag då tappar lite fokus. Karaktärerna är ganska intressanta och eftersom det verkar vara den första delen i en serie om prästen Rebecca Calderoni så kanske det är de som gör att jag vill läsa mer av den här författarduon i framtiden. Ljudboken är uppläst av Sofia Berntsson och den är 16 timmar och 51 minuter lång. 

En lördagsnatt i slutet av november får prästen Rebecca Calderoni hjälpa Jönköpingspolisen att meddela ett dödsfall. Det som från början ser ut som en enskild, tragisk händelse utvecklas snart till något mycket större. Både Rebecka och polisen inser att någon eller några erbjuder stadens invånare mängder av narkotika. Men vem som ligger bakom det hela verkar ingen veta. När en ung kvinna i Rebeckas närhet kidnappas blir allting ännu mer allvarligt och Rebecka tvingas utsätta både sig själv och andra för saker hon aldrig kunnat drömma om. Snart befinner hon sig i en farlig mardröm som gäller liv eller död...

"Döden vid Vättern" är en bra deckare med lite jultema och även om den kanske är på gränsen till för lång så är den underhållande. Därför rekommenderar jag den till er som vill ha något spännande att sätta i händerna så här innan jul 🤍 Om det nu blir en fortsättning på den här boken så är jag inte främmande för att läsa eller lyssna på även den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar