Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 12 april 2018

"Kvinnan i hytt 10" av Ruth Ware (originaltitel: "The woman in cabin 10")

Mycket bra och väldigt spännande! "Kvinnan i hytt 10" är ett absolut måste om man gillar deckare! Själv upptäckte jag Ruth Ware när jag för ett drygt år sedan lyssnade på "I en mörk mörk skog". Båda böckerna är annorlunda och sticker genom det ut i genren. Ruth Ware är mycket skicklig på att bygga upp och portionera ut spännande och nervkittlande historier. Jag lyssnade på "Kvinnan i hytt 10". Den är uppläst av Maria Lyckow och den är 10 timmar och 21 minuter lång.

Journalisten Lo Blacklock har fått ett spännande uppdrag av det resemagasin som hon arbetar på. Hon ska få följa med ett alldeles nytt och lyxigt kryssningsfartyg på dess jungfruresa. Men innan hon beger sig iväg på resan drabbas hon av ett inbrott hemma. Ett inbrott som sker då hon själv ligger och sover och som gör att hon hamnar öga mot öga med inbrottstjuven och att hon dessutom skadas. Inget blir heller bättre av att hon och hennes pojkvän inte riktigt har en gemensam syn på framtiden. Men resan som borde bli en välbehövlig avkoppling för henne får en abrupt start då hon redan första natten vaknar av ett skrik och att hon tror sig se en kvinna kastas ut i havet från hytten bredvid. Men då hon larmar efter hjälp och börjar ställa frågor får hon svaret att ingen bor i grannhytten och ingen mer än hon själv verkar ha sett kvinnan. Alla verkar tro att hon antingen hittat på eller är så skärrad av inbrottet hemma hos henne så att hon inbillat sig. Plötsligt vet hon inte vem hon kan lita på. Är hon verkligen säker ombord på fartyget?

Det här inlägget avslutar jag med en uppmaning - läs eller lyssna på "Kvinnan i hytt 10" och "I en mörk mörk skog" (läs om vad jag tyckte om den boken genom att klicka på titeln)!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar