Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 3 april 2018

"Hämnaren" av Jan-Erik Fjell (originaltitel: "Hevneren")

Åh vad jag gillar den här serien om norska polisen Anton Brekke!! Jag tycker att den har det mesta. Väldigt intressanta och spännande intriger, roliga och intressanta karaktärer samt överraskningar och svängningar och allt kryddas med en massa humor. Jan-Erik Fjell har verkligen lyckats få till allt perfekt. "Hämnaren" är den tredje delen i serien och ni kan läsa om de första två genom att klicka på titlarna i slutet av detta inlägg.

På 1960-talet döms den norskättade tonåringen Danny till livstid för väpnat rån och mordförsök på en polis i USA. Han döms att avtjäna straffet på det ökända fängelset Alcatraz. När en grupp norska turister ca 30 år senare besöker San Francisco träffar de en amerikan som berättar för dem om Danny och hans liv. Ett av paren håller kontakten med mannen och han har sedan dess årligen besökt dem i Norge. I nutidens Fredrikstad begås ett bestialiskt mord. Anton Brekke, som degraderats pga sitt spelmissbruk, är en av de första som kommer till mordplatsen och trots att han inte har tillåtelse att jobba med fallet kan han inte hålla sig borta. När sedan ännu ett mord begås och det lutar åt att en seriemördare härjar blir han till slut en del av utredningen. Det dröjer inte länge förrän kopplingar kan göras till den gamla historien om Danny...

I mina ögon är den här serien bland det bästa som finns i deckargenren just nu. Jag har valt att lyssna på  de två tidigare delarna och gjorde detsamma med "Hämnaren". Ljudboken är uppläst av Niklas Engdahl och den är 11 timmar och 31 minuter lång. Jag känner en liten saknad nu när boken är utlyssnad och jag tvingas vänta på nästa del. Men förhoppningsvis behöver inte väntan bli alltför lång eftersom det finns ytterligare två böcker i serien som redan getts ut på norska.

De tidigare delarna i serien:
"Angivaren"
"Smugglaren"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar