Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 6 augusti 2009

"Dödens kemi" av Simon Beckett

Det här var en trevlig överraskning. Har inte tidigare läst något av Simon Beckett men jag måste säga att jag fastnade direkt. "Dödens kemi" är en spännande och nervkittlande bok med en fascinerande intrig. Jag var fast från första till sista sidan och läste den på enbart två dagar!

Dr David Hunter har dragit sig tillbaka från ett liv som forensisk antropolog i London till ett liv som allmänläkare i den lilla byn Manham efter att hans fru och dotter dödats av en rattfyllerist. Han vill inte längre rota i lik och vad som hänt de döda utan arbeta med levande människor, men när två barn från byn hittar ett ruttnande kvinnolik dröjer det inte länge förrän polisen vill ha hans hjälp... Han försöker att hålla sig utanför men när ytterliggare en kvinna i byn försvinner inser han att han måste hjälpa till. Samtidigt kämpar han med att komma över sin personliga tragedi.

Beckett skriver bra även om jag ibland tycker att det är lite för mycket "berättande" men de styckena går ju att skumläsa så det här är absolut en bok jag rekommenderar!! Och själv ska jag vid tillfälle läsa något mer av honom och jag hoppas att alla hans böcker är lika bra.

2 kommentarer:

  1. Den här läste jag för ett tag sedan, tycker den var okej.
    Prova John Harvey också jättebra!

    SvaraRadera
  2. Jag har läst John Harvey! Som du ser i listan till höger så ligger han t.o.m. på topplistan :-)

    SvaraRadera