Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 27 december 2018

"Snörök" av Ingemar Dahl

Den här boken valde jag att läsa eftersom den ser så mysigt vintrig ut! Jag har inte läst den första boken i den här serien, men "Snörök" är en fristående fortsättning"Kalla stjärnor blinka" så det gick bra ändå. Det var lite svårt att komma in i handlingen eftersom jag tyckte att början var lite rörig, men när jag väl gjort det så tycker jag att boken var ganska bra. Spänningen är det inget fel på och karaktärerna är levande. Boken är delvis skriven på dialekt men det gör den bara charmigare och det är inte svårt att förstå. Det blir ett godkänt betyg för "Snörök" av Ingemar Dahl.

Örnsköldsvikspolisen Leonard Bengtsson får oväntat besök av en gammal dam, Hilma, men innan hon hinner framföra hela sitt ärende dör hon i Leonards kök. Det visar sig vid obduktionen att hon förgiftats genom att ha blivit skjuten med ett luftgevär där pilen preparerats med gift. Leonard och hans kollega Ronny börjar lägga pussel över Hilmas sista timmar och snart har de ett knepigt fall som leder långt tillbaka i tiden. Det visar sig också att Leonard har en betydligt större släkt än han trott.

"Snörök" är en ganska kort bok och jag den är lättläst. Jag tycker absolut att man ska ge den en chans för jag blev positivt överraskad av den! Vill ni hellre lyssna på den så finns den också som ljudbok. Den är uppläst av Ludvig Josephson och den är 7 timmar och 28 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar