Sök i den här bloggen

Translate

söndag 26 juli 2015

"Minnesbäraren" av Kamilla Oresvärd

För att vara en debut tycker jag att "Minnesbäraren" av Kamilla Oresvärd är över förväntan bra. Den är relativt spännande och jag är inte alls främmande för att läsa mer av denna författarinna. Kapitlen är föredömligt korta och det hjälper till med att hålla uppe nerven i historien. Boken är bra berättad och välskriven.

Ett par i Örgryte som bygger om sin jordkällare till ett växthus gör en hemsk upptäkt. När rivningen pågår hittar de nämligen ett skelett. Det visar sig vara ett över 30 år gammalt mordoffer. Samtidigt rymmer en man från en rättspsykiatrisk klinik. Mannen heter Didrik Mörck och är dömd för mord och han har varit intagen under hela sitt vuxna liv. Varför den lugna patienten rymmer är en gåta. Polisen, ledda av kommissarie Stina Seger, har svårt att identifiera det gamla mordoffret och den utredningen står och stampar när plötsligt ett samband mellan fallet och rymningen upptäcks.

"Minnesbäraren" får ett medelbetyg av mig, kanske med ett litet plus efter för det är trots allt första boken av den här författarinnan. Jag hoppas att det kommer en fortsättning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar