Sök i den här bloggen

Translate

söndag 19 juli 2015

"Döden på Nilen" av Agatha Christie (originaltitel: "Death on the Nile")

Då har jag läst ännu en av Agatha Christies härliga böcker. Även denna är en av de böcker som nyöversatts och ges ut i samband med författarinnans 125-årsjubileum. Jag tror inte jag skrivit det tidigare men jag älskar verkligen omslagen på de här böckerna! Visst är de fina? "Döden på Nilen" har jag läst tidigare men dessa böcker kan jag läsa precis hur många gånger som helst!

Linnet Ridgeway är en mycket förmögen och vacker kvinna. Hon har ärvt förmögenheten och har ännu inte fyllt 21 år. Hon kan välja och vraka då det gäller män men hon gifter sig trots det med sin väninna Jackies fästman Simon Doyle. Men vart paret än beger sig på sin smekmånad så dyker Jackie upp där de är, så även i Egypten. Där befinner sig även Hercule Poirot på semester. När Linnet ber honom om hjälp med Jackie så vill han inte låta sig anlitas men lovar ändå att prata med deras plågoande. Jackie gör ingen hemlighet av att hon är ute efter att hämnas och är villig att gå så långt som att ta till sin pistol. Men det finns också andra på denna resa som har ett horn i sidan till den vackra och rika Linnet...

"Döden på Nilen" är ett underhållande och spännande mordmysterium i typisk Christie-anda. Jag har bestämt mig för att läsa alla böckerna som ges ut i denna 125-årsjubileumsserie. Ett litet tips är att CDON säljer de som redan getts ut mycket billigare än vad både Adlibris och Bokus gör. De böcker jag redan läst kan ni läsa om genom att klicka på titlarna nedan:

"Huset på udden"
"Poirots jul"
"Badortsmysteriet"

men jag har också läst andra böcker av Agatha Christie under den tiden jag haft denna blogg:

"Dolken från Tunis"
"ABC-morden"
"Mordet på orientexpressen"

1 kommentar: