Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 8 december 2021

"Fri från skulden" av Marianne Cedervall

Här lurades jag lite av omslaget som jag tyckte såg väldigt juligt ut, men handlingen i "Fri från skulden" utspelar sig på vårvintern. Så trots jag förväntade mig något annat så fick jag lite vinterkänsla i alla fall. Detta är den andra delen i Marianne Cedervalls serie om deckarprästen Samuel Williams, som utspelar sig i det fiktiva samhället Klockarvik i Dalarna. Det är riktiga pusseldeckare med charmiga karaktärer som jag fastnat för. Emellanåt kan det bli lite mer nerv i storyn så det är inte bara gullig spänning, eller vad jag nu ska kalla det för. Ljudboken är uppläst av Matias Holm och den är dryga 10 timmar lång. 

Prästen Samuel Williams privatliv är i gungning. Han och särbon Marit väntar barn samtidigt som han inte kan sluta tänka på en viss polis vid namn Maja-Sofia Rantatalo. På jobbfronten är det dock betydligt lugnare, så efter ett tips från sin mentor bestämmer sig Samuel för att ta ledigt och åka till ett kloster i närheten på en helgretreat. Detta för att försöka få ordning på alla tankar och känslor. Men precis innan han åker dit får han veta att en kvinna i Klockarvik dött och att en annan blivit allvarligt sjuk. När den döda visar sig ha blivit mördad riktas misstankarna mot just klostret, eftersom både den döda och den sjuka haft täta kontakter med systrarna där. Maja-Sofia ber Samuel att stanna i klostret lite längre än tänkt för att försöka ta reda på om någon där kan ligga bakom mordet och mordförsöket. På sitt egna vis börjar Samuel undersöka fallet.

Första delen, "Dö för vårt syndiga släkte", kan ni läsa om genom att klicka på titeln. Jag tyckte mycket om den också så nu hoppas jag på att det kommer att komma fler spännande äventyr för invånarna i Klockarvik 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar