Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 15 december 2021

"Mord på Skogstuna herrgård" av Johanna Silvermark

Den här boken av Johanna Silvermark har jag sparat lite på eftersom jag ville lyssna på den lite närmre jul. Men det är inte alltid att den som väntar länge väntar på något bra... "Mord på Skogstuna herrgård" låter som en mysig pusseldeckare med juligt tema och jag hade nog därför alldeles för höga förväntningar på den. Som ljudbok passar den i alla fall inte eftersom persongalleriet är enormt och det är rörigt att hänga med i vem som är vem. Hade jag läst boken så hade jag kanske fått ett annat namnminne eftersom jag då också hade sett dem. Tyvärr gör ju detta att man inte heller kan hänga med i svängarna och pussla ihop ledtrådarna och komma fram till vem den skyldige är... Ljudboken är uppläst av Ellen Jelinek och den är 8 timmar och 13 minuter lång.

Beatrice Morénius försöker anpassa sig till livet som fattigpensionär efter ett liv fyllt av äventyr och resor. Hon har flyttat in hos tvillingsystern Gunilla i Skultuna och ser fram emot en jul där. Men Gunillas son bjuder med hela familjen att fira jul på Skogstuna herrgård i stället. Det är genom hans jobb de får möjligheten att åka dit. Väl där så byts julefriden snart mot en tragedi när en gäst hittas död. Beatrice misstänker att det är ett mord som begåtts och kan inte hålla sig från att snoka i fallet. 

Blir ni sugna på den här boken så rekommenderar jag er att läsa den i fysiskt format. Och om ni lyssnar så ha gärna ett block till hands så ni kan notera ner personerna och deras relationer. Om jag ska försöka bortse från den röra jag kände så finns det ändå något bra i grunden och eftersom detta är den första fristående boken i serien om Skultunas gåtfulla damer så utesluter jag inte att jag ger nästa bok en chans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar