Sök i den här bloggen

Translate

söndag 19 december 2021

"En storm i juletid" av Camilla Davidsson

Det är redan fjärde advent 🕯🕯🕯🕯 Vad fort dagarna i december har gått... Jag tänkte att jag idag skulle tipsa er om "En storm i juletid" av Camilla Davidsson. Jag tycker att det är en helt okej och lite annorlunda feelgoodbok. Lite intressant är att den utspelar sig delvis i förlagsbranschen och mitt i den pandemi vi nu lever i. Jag gillar karaktärerna väldigt mycket, men själva storyn blir kanske lite smörig emellanåt och det upprepas lite för mycket att huvudkaraktären inte gillar trängsel. Men det finns några tvistar som skruvar till det lite så betyget blir godkänt för boken till slut. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 9 timmar och 25 minuter lång.

Första advent står för dörren och hela Stockholm förbereder sig för den stundande högtiden. Vanligtvis älskar Alice allt gnistrande pynt och alla ljusdekorationer, men inte i år. Hon har svårt att komma över det stora svek hon utsattes för julen innan då hon förlorade både sin pojkvän och sitt jobb. Hon har dragit sig undan i en liten andrahandslägenhet på Mariaberget på Södermalm. Pandemin som lamslagit världen gör inte saken bättre. När Alice kontaktas av den kände deckarförfattaren Samuel Engman angående hans nya manus tackar hon mot sin vilja ja till uppdraget att hjälpa honom med det. Detta eftersom bankkontot är tomt. Samarbetet går trögt till en början, men bit för bit äter sig Samuel igenom hennes mur. Hon lär också känna en av grannarna i huset och sakta börjar Alice återvända till ett mer normalt liv.

Det finns säkert en igenkänningsfaktor för många i hur pandemin har fått oss att tänka och det tillsammans med jultemat gör ju att "En storm i juletid" är en ytterst passande bok just nu. Så läs eller lyssna på den! Nu hoppas jag att ni får en toppenfin fjärde advent! ❄️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar