Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 16 december 2021

"Julmord i skärgården" av Anna Ihrén

Jag trodde kanske att jag hade gett upp Anna Ihréns serie Morden på Smögen eftersom jag har blandade känslor kring dem. Om ni söker på författarens namn i sökrutan ovan så kan ni läsa mer om de tidigare böckerna och vad jag har tyckt om dem. Men så såg jag att den femte delen, "Julmord i skärgården", var just en juldeckare och så klart kunde jag inte låta bli att lyssna på den och faktiskt måste jag säga att jag är glad att jag gjorde det ☃️ Boken är nämligen en av hennes bästa hittills 💙 Man får både spänning och julkänsla och jag rekommenderar varmt den här boken nu i juletid. Ljudboken är uppläst av Rachel Mohlin och den är nästan exakt 9 timmar lång. 

Smögen är täckt av snö och is och den kallaste vintern på många år har lagt sig över det vackra kustlandskapet. Två pojkar hittar en död kvinna på myren uppe i bergen när de är där med skolan. Kvinnan är till hälften fastfrusen i isen. Det är bara några dagar kvar till julafton och precis när Dennis och Sandra börjat hitta lugnet inför julledigheten landar ärendet på deras bord. Deras chef, Stålis, beordrar dem att arbeta. Dennis syster Victoria har förberett firandet i flera veckor. En jul i skärgården är något hon längtat efter i många år och nu har maken Björn äntligen gått med på att fira i fiskarstugan på Smögen. När hon förstår att Dennis och Sandra inte kommer att få ledigt över julhelgen blir hon förtvivlad samtidigt som hon förstår att en mordutredning gör före allt. Den här gången bestämmer hon sig för att inte hjälpa dem med fallet så som hon brukar göra utan i stället ägna sig åt familjen och julbestyren. Men så hör hon några rykten om den döda och plötsligt är hon ändå igång med en egen parallell undersökning. 

"Jul i skärgården" är läsvärd och vill ni ha spänning och julmys i en och samma bok så är detta definitivt ett bra val 🤍 Och just nu känns det som att jag kommer hålla ögonen öppna efter en ny bok i den här serien...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar