Sök i den här bloggen

Translate

måndag 13 december 2021

✨ Glad Lucia önskar jag med ✨ "Vitklädd med ljus i hår" av Maria Lang ✨

Glad Lucia! 🕯 Vad kan vara mer passande än att fira dagen med en bok som heter "Vitklädd med ljus i hår"? Inget säger jag. Detta är en julig och charmig pusseldeckare av Maria Lang och jag tycker absolut att den är läsvärd, speciellt i dag. Boken är från 1967 men det är inget som drar ner mitt betyg, snarare tvärtom. Det är en mysig känsla i de här gamla böckerna och just pusseldeckare är nästan bättre när de är gamla. Ljudboken är uppläst av Charlotta Åkerblom och den är 5 timmar och 53 minuter lång.

Tidigt på morgonen den 13 december överraskas en läkare och hans fru av en okänd Lucia. Yrvakna tar de emot vad hon bjuder dem från sin kaffebricka. Men bara frun dricker av glöggen. När Lucian försvunnit och mannen står i duschen dör hustrun i svåra plågor. Man konstaterar att glöggen varit spetsad med gift. Polisen Christer Wijk får nu ett förbryllande mord att lösa där maken så klart är huvudmisstänkt. Ingen kan bekräfta hans historia om det oväntade besöket, men när ljusa hårstrån återfinns i hallen stärker det vittnesmålet om den mystiska lucian. Vem är hon, hur kom hon in i deras låsta trapphus och varför ville hon förgifta det äkta paret?

Tänker ni er att fira en lugn Lucia så tycker jag att ni ska göra det i sällskap av "Vitklädd med ljus i hår" 💫 Jag fick känsla för Maria Lang så det är inte alls otroligt att det snart dyker upp fler av hennes böcker här på bloggen. Nu önskar jag er alla en lysande fin Lucia! 🤍

2 kommentarer: