Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 26 juni 2018

"Mysteriet på Asthall" av Jessica Fellowes (originaltitel: "The Mitford Murders)

"Mysteriet på Asthall" är den första delen i serien Mitfordmorden. Boken är skriven av Jessica Fellowes (författare av böckerna om Downton Abbey). Så här på sommaren gillar jag att läsa pusseldeckare a la Agatha Christie, vilket jag har skrivit förut här på bloggen. Därför fastnade jag för den här boken och jag ger den ett riktigt bra betyg i genren "mysiga sommarmysterier". Storyn är hyggligt spännande, med lagom antal misstänkta och så är den lättläst. Alltså perfekt för solstolen eller hängmattan!

Louisa Cannon drömmer om att komma bort från sitt fattiga liv i London. Året är 1920 och hon bestämmer sig för att söka jobb som barnsköterska hos den rika familjen Mitford på Asthall Manor. Hon får jobbet och den av alla barnen hon kommer närmast är sextonåriga Nancy. Samma dag som Louisa är på anställningsintervju hos familjen mördas sjuksköterskan Florence Nightingale Shore, guddotter till sin berömda namne, på tåget mot Hastings. Av olika skäl intresserar sig både Louisa och Nancy för mordet och snart försöker de med olika medel hitta ledtrådar och bevis som kan leda till att mördaren grips.

Jag fastnade som sagt för "Mysteriet på Asthall" och kommer troligtvis att fortsätta läsa den här serien. Om någon bok är det så är detta verkligen perfekt sommarläsning!

"Mysteriet på Asthall" finns också som ljudbok. Den är 12 timmar och 22 minuter lång och uppläst av Julia Dufvenius.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar