Sök i den här bloggen

Translate

lördag 26 juli 2014

"Den dubbla tystnaden" av Mari Jungstedt

Nu har jag läst alla Mari Jungstedts deckare om Anders Knutas, förutom den sista. Men den hoppas jag att jag snart kommer att köpa också. "Den dubbla tystnaden" är precis som de andra böckerna i serien lättläst, välskriven och spännande.

Tre par från Visby ger sig av på sin årliga gemensamma semester. Det är ett tajt gäng som bor grannar och gör det mesta tillsammans. Det här året ska de först besöka Bergmanveckan på Fårö och sedan fortsätta till Stora Karlsö för att titta på sillgrissleungarna då de lyfter från de branta kalkstensklipporna. Men semestern blir inte alls som de tänkt. På Fårö försvinner den ena kvinnan då hon gett sig ut på en cykeltur och när de sedan kommer till Stora Karlsö försvinner en av männen. Men inte nog med det utan en äldre man som bott granne med Ingmar Bergman försvinner också och han och hans båt flyter iland i den lettiska staden Ventspils. Anders Knutas och hans kollegor får ett kämpigt fall att lösa. Hur hänger alla händelserna samman?

Jag har som sagt läst alla de tidigare böckerna i den här serien nu och ser fram emot att läsa den senaste som kom ut nyligen. Jag rekommenderar de här böckerna till alla som gillar lättlästa och spännande deckare! "Den dubbla tystnaden" är den sjunde boken i serien som nu består av 12 delar. Här kan ni se vilka böcker som ingår i serien och läsa om några av dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar