Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 25 oktober 2018

"Den sista vilan" av Mats Ahlstedt

Jag har nu lyssnat ut "Den sista vilan" av Mats Ahlstedt. Det är en bok i serien om Fatima Wallinder och jag valde att lyssna på den eftersom jag gillar Ahlstedts serie om profilerare Ella Werner. Det finns tidigare böcker om Fatima Wallinder men de har jag inte läst eller lyssnat på. Jag tycker att Ella Werner-böckerna är snäppet bättre än den här boken, men jag ska ändå ge den en chans till och nu direkt påbörja lyssnandet av fortsättningen på "Den sista vilan". Det är inte så att jag tycker att den här boken är dålig men den kändes som "lite för mycket" eller hur jag nu ska beskriva det. Däremot är det inte något fel på spänningen för den är verkligen på topp.

Någon dödar prostituerade flickor på ett mycket brutalt sätt. Fatima Wallinder och hennes kollegor vid Göteborgspolisen får fallet på sitt bord och ganska snart pekar spåren mot att de har att göra med en satanistsekt. Fatima sörjer den döde fängelseprästen Johannes Brobeck och på hans begravning antyder en man att Johannes kanske inte dog en naturlig död. Hon ställer sig frågan om det kan finnas ett samband med utredningen av de döda flickorna. Fatima och hennes team jagar en eller flera mycket farliga gärningsmän som inte skyr något för att nå målet med det som påbörjats.

Jag tycker att "Den sista vilan" är en helt okej deckare men den fångade mig inte riktigt. Nu hoppas jag att fortsättningen kommer att göra det!

Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 9 timmar och 57 minuter lång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar