Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 1 augusti 2017

"Alfahannen" av Katarina Wennstam

Augusti, redan... Vad fort sommaren och semestern (som jag nu är mitt i) har gått! För min del har det hittills blivit mest ljudböcker eftersom det är så enkelt att ha med sig överallt. Men nu ska jag snart läsa en pappersbok igen :)

Jag tror att jag har skrivit det förut men det tål att upprepas: Jag tycker att Katarina Wennstams böcker borde vara obligatorisk läsning. Hennes böcker borde helt enkelt läsas av ALLA! "Alfahannen" är inget undantag. Hon skriver  om saker som inte alltid är så lätta eller bekväma att prata om och just därför tycker jag att hennes böcker är viktiga. I den här boken handlar det om en etablerad, känd och stilig skådespelare som är van att få sin vilja igenom. Wennstam berättar storyn på ett väldigt bra sätt. Dels hur samhällets syn är och hur offret känner sig, men också vad som rör sig i förövarens huvud. Inget är svart eller vitt och som läsare får man en hel del att tänka på.

Jack Rappe är en av de stora svenska skådespelarna och han är en verklig alfahanne och bad boy. När det gäller kvinnor tar han det han vill ha och är inte alltid så noga med att de är med på noterna. Enligt honom är det inte viktigt, han är ju en stjärna! Emma Wahl som är ny i filmbranschen är inget undantag. Under deras gemensamma filminspelning faller hon för honom och de börjar träffas, om än inte som ett uttalat par. Sakta bearbetar han henne och snart gör hon saker hon aldrig trott hon skulle ställa upp på. Men det finns en gräns för henne och det är något han har svårt att respektera. När Rappe hittas på bryggan vid hans hus med ett livshotande sår i magen blir Emma misstänkt. Åklagaren Madeleine Edwards får fallet på sitt bord och advokat Shirin Sundin blir ombedd av Emmas pappa Jonas Wahl att sköta försvaret.

Ljudboken är 10 timmar och 18 minuter lång och den är uppläst av Angela Kovács. Jag har inte läst alla Wennstams böcker men har som mål att göra det. De jag har läst finns listade nedan och vill ni veta vad jag tyckte om dem så klicka på titlarna. "Alfahannen" utspelar sig mellan "Dödergök" och "Stenhjärtat" och innan den sistnämnda finns också "Svikaren" som jag ännu inte läst.

"Dödergök"
"Stenhjärtat"
"Skuggorna"
"Skymningsflickan"

2 kommentarer:

  1. Wennstam är så himla bra! Håller med dig! Hennes böcker borde vara obligatorisk läsning!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon är en av de bästa helt enkelt!!

      Radera