Sök i den här bloggen

Translate

lördag 12 augusti 2017

"Nässelvrede" av Solveig Vidarsdotter

För ett par år sedan läste jag "Isvittring" av Solveig Vidarsdotter som är den första boken i serien om Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo. Jag tyckte att den var helt okej, men inget som stack ut ur mängden. "Nässelvrede" är den fristående fortsättningen"Isvittring" och den har jag nu lyssnat på. Jag tycker att den är snäppet bättre än första boken och den är också mer spännande. Det är dock inte helt lätt för mig att jämföra de två eftersom jag läste den första och lyssnade på den andra... Ljudboken är 12 timmar och 11 minuter lång och den är uppläst av Marie Richardson.

En ung och berusad kvinna hittar en tidig morgon sin mer än dubbelt så gamle make död i nässelsnåren utanför sommarstugan i Gäddede i norra Jämtland. Mannen var en framgångsrik företagare men även moderat oppositionspolitiker i kommunen. Samma förmiddag blir ledaren för det lokala partiet Alternativ Demokrati ihjälskjuten av sin vuxna dotter mitt under en träning på älgbanan. Även om det sista dödsfallet klassas som en olyckshändelse så väcker två dödade politiker under samma förmiddag en hel del frågor. Kan det finnas ett samband? Närpoliserna Ingrid Kvarnberg och Erland Skogmo får en central roll i utredningarna som leds av länskriminalen i Östersund.

Parallellt med mordgåtan får man följa tolvårige Clemens Varra och hans tama renkalv Zlatan, vilket ger storyn lite extra krydda och jag gillar det. "Nässelvrede" får absolut godkänt av mig och nu hoppas jag faktiskt lite på en fortsättning på denna serie...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar