Sök i den här bloggen

Translate

måndag 28 augusti 2017

"Morden på Mangle Street" av M. R. C. Kasasian (originaltitel: "The Mangle Street Murders")

Det här är en bok som jag länge funderat på att läsa. Den har från och till varit tillagd då jag ska beställa böcker men har sedan petats bort innan jag tryckt på skicka. Men när ljudboken i somras mer eller mindre reades ut så slog jag till. Så här efter att ha lyssnat på "Morden på Mangle Street" så kan jag säga att jag hade klarat mig utan den, men att den tog sig lite mot slutet så den får med nöd och näppe godkänt av mig. Om det bara är jag som hade svårt att fastna i storyn och om den hade varit bättre om jag läst den eller om den helt enkelt inte är så bra har jag svårt att bestämma mig för. Ibland så är det svårare att komma in i en bok man lyssnar på eftersom det är så lätt att bli distraherad av annat och just denna bok har jag haft med mig på mina motionsrundor under semestern.

Året är 1882 och den unga, föräldralösa March Middleton har precis rest till London för att bosätta sig hos sin förmyndare Sidney Grice efter sin fars död. Grice är en av landets främsta privatdetektiver och innan March ens hunnit installera sig hos honom blir han ombedd att rentvå en man som står anklagad för att ha mördat sin hustru. March lyckas med att övertala Grice att låta henne hjälpa till med fallet. Spåren tar dem från East Ends mörkaste gränder till de ståtliga viktorianska villorna i Bloomsbury. Varje ny ledtråd gör Grice mer övertygad om klientens skuld, medan March blir mer och mer övertygad om motsatsen. Fallet riskerar att krossa Grices goda rykte som privatdetektiv.

Jag är egentligen inte överförtjust i historiska deckare och kanske bidrar det till att jag inte heller blev så förtjust i den här boken. Men jag är övertygad om att andra kan tycka om den och jag tycker nog att den är värd en chans. Om jag kommer att läsa mer av M. R. C. Kasasian vet jag inte.

Ljudboken är 9 timmar och 9 minuter lång och den är uppläst av Callin Öhrvall Delmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar