Sök i den här bloggen

Translate

söndag 20 augusti 2017

"Jag vet var du bor" av Claire Kendal (originaltitel: "The Book of You")

Den här boken försökte jag läsa tidigare i somras men jag tyckte då att den började så segt och dessutom är det liten och tät text i pocketupplagan så jag slutade läsa efter bara några sidor. Men i går gav jag den en ny chans eftersom jag för tillfället väntar på bokleveranser och inte hade alltför mycket att välja på här hemma. Och nu kan jag avslöja att jag är glad över att jag gjorde det för när jag väl kom in i den så kunde jag inte sluta läsa den. Så jag slukade "Jag vet var du bor" på en enda dag! Storyn är både fängslande och spännande och efter att jag vant mig vid att den berättas ur både första och tredje persons perspektiv så var jag som sagt fast.

Clarissa har fått en kollega efter sig. Han är överallt - på jobbet, utanför hennes hem, på hennes favoritplatser och han ger sig inte. Han skickar meddelanden, brev, blommor och presenter och kan inte acceptera att Clarissa inte är intresserad. Han nästlar sig in bland hennes vänner och ju mer hon avvisar honom desto mer hotfull blir han. Hon inser att hon måste ha vattentäta bevis mot honom om hon ska anmäla honom och börjar samla det hon kan. När hon också ställer frågor om hans bakgrund inser hon att hon inte är den första kvinnan han gjort detta mot och hon blir rädd på riktigt när hon får höra det som sägs om honom...

Jag tycker att Claire Kendal har skrivit en jättebra bok som kryper under skinnet på läsaren. Den stannar också kvar i en efter att man läst ut den. Jag kan absolut tänka mig att läsa mer av denna författarinna.

Den här boken finns som ljudbok på engelska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar